Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Magneslia

Oppdrett av Malinois fra brukslinjer

Blog

Blog

view:  full / summary

Hjemmesiden er tilbake

Posted by Magneslia on 17 January, 2015 at 15:30 Comments comments ()

Da har jeg åpnet hjemmesiden vår igjen, og gjort litt oppdateringer her og der.

Vi har nå lagt bak oss et vanskelig år som har påvirket hele familien. Vi prøver nå å gå videre, men det er ikke lett. Det har hengt en mørk sky over oss, som nok vil være der en stund. En dag skal jeg legge ut vår versjon av hele historien, men først tror jeg at jeg må få det litt på avstand. Vi vil i hvertfall takke for all støtte vi har mottatt fra familie, venner, kjente og ukjente. Det har varmet og gitt oss styrke i en vanskelig tid. En stor klem til dere alle sammen. <3

Valpeshow

Posted by Magneslia on 11 February, 2013 at 8:05 Comments comments ()

Benedicte, Anita og jeg var i går på valpeshow med Cira, Carmen og Krim. Vi tenkte at det ville være god miljøtrening med en hall full av mennesker, hunder i alle fasonger og mye støy. Valpene tok det overraskende fint og oppførte seg eksemplarisk. Krim skulle først inn i ringen. Han fikk denne kritikken:

"Maskulin hanvalp 4 mnd. Hodet er meget bredt og dypt i bakskallen, men han har smukke ører. Herlig maske, sterk benstamme og sunn kropp. Halen er meget høyt ansatt og føres noe høyt. Rører seg veldig bra."

Så var det Cira og Carmen sin tur. Cira ble nr. 1 og Carmen nr. 2 i 4-6 mnd. klasse. Dommeren mente at Carmen hadde vokst litt ut av sine proporsjoner. Det kan se ut som Carmen blir ei veldig stor tispe. Cira vant også over tispen fra 6-9 mnd. klassen og endte opp som BIR mens Krim ble BIM.

Det ble en hyggelig dag. Det er lenge siden jeg har vært på utstilling, og det er nok ikke der jeg kommer til å tilbringe mest tid, selv og jeg synes det er litt gøy også. :)


Ny valp

Posted by Magneslia on 24 November, 2012 at 12:45 Comments comments ()

Her er det lenge side jeg har skrevet. Det er mye som har skjedd siden sist. Pelle har blitt godkjent patruljehund i Politiet, og er foreløpig den eneste kombihunden i Østfold. Han har imponert sin eier og fører under godkjenningen på Sæter Gård i Kongsvinger. Han viser seg også å være en hund å ha med seg i krigen - gode, snille Pelle.
Pelle har i år fått 2 kull etter seg. Kull nr. 1 født 30.05.12 hos Furukollen kennel og vårt eget kull, i samarbeid med Yvonne Buljo, født 02.10.12. Her har vi beholdt Krim som forhåpentligvis vil bli Pelles arvtager med tiden. Vi har også beholdt Carmen som skal bo hos Anita Heer. Valpene er født hos Bollas eier Yvonne, som har gjort en strålende jobb med dem. Jeg tror ikke de kunne hatt en bedre start i livet. Vi er veldig  takknemlig for at vi fikk registrere dem i vårt kennelnavn. Jeg må også nevne at vi har vært veldig heldig med våre flotte valpekjøpere. Alle har ambisjoner om å bruke hunden til bruks eller tjeneste - og jeg håper virkelig at hundene vil innfri til forventningene.


Det blir til sammen 5 + 8 valper som vi gleder oss til å følge videre. Håper dere vil sende oss bilder og resultater av Pelles avkom :)


Dessverre er det ikke bare hyggelige ting som har skjedd. I september mistet jeg min kjære, gamle Demi. Demi ble veldig syk, og det viste seg at hun hadde kreft milten med spredning. Å ta farvel med henne er noe av det verste jeg har vært med på. Savnet er stort, og jeg tror aldri jeg vil få en hund som henne igjen. Det blir nok en stund til jeg skaffer meg en ny hund. Jeg tror det vil holde med 2 maller i hus. Når barna blir større er jeg nok tilbake.


Nå nærmer julen seg med stormskritt. Jeg vet ikke helt hvordan det vil gå med juletreet her i gården, med Krim i hus. Vi skal i hvert fall kose oss med god mat, familie, juleferie og valpestreker.


O, jul med din glede

Posted by Magneslia on 23 December, 2011 at 8:45 Comments comments ()

Da var julen her igjen. Nå er det snart så jeg bare skriver her hver jul. Kanskje på tide å skjerpe seg litt.


Hva skjer hos oss da? Odd Erik har deltatt på NM for Narkotikahunder og VM i mondioring uten de store resultatene denne gangen. Heldigvis kommer det nye muligheter. Det er en god hund som garantert vil komme sterkere tilbake. Han må bare lære seg "ligg og bli" først, noe han har glemt hva er, stakkars. ;)


Demi er snart 11 år, men frisk og rask. Håper hun holder seg sånn i mange år til.Når det gjelder Alba har jeg bare fått positive tilbakemeldinger fra Marithza. Det gleder meg veldig! Det er godt å vite at hun har det bra og blir brukt.


Nå ser vi frem til noen dager fri. Julaften skal vi være hos mine foreldere i Askim. 1. juledag reiser vi til Magnes farmen og blir der noen dager. Gleder meg til god mat, familiekos og lange turer med hundene. Vi mangler bare litt snø så hadde alt vært perfekt.


Vil til slutt ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt-år.

Høstnyheter fra Magneslia

Posted by Magneslia on 18 September, 2011 at 9:10 Comments comments ()

Nå er det lenge siden det har blitt oppdatert her. Facebook må ta litt av skylden og jeg får ta resten. Det er så lenge siden jeg har skrevet noe her, så jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne.


Alba er nå blitt 2 år og har flyttet hjem til Maritzha Hansen i Fredrikstad. Maritzha vil trene bruks og lydighet med henne. De passer superbra i sammen, noe som gleder meg veldig. Savnet er stort, men jeg vet hun har det bra. Alba sine fremganger og resultater vil fortsatt bli oppdatert på denne siden.


Det er flere grunner til at jeg har omplassert Alba og ikke et lett valg å ta, man blir veldig glad i disse dyra. Alba er ei herlig tispe med mye gass og arbeidslyst. Med henne hadde jeg store planer om å avle videre på linjene til Demi, men dessverre har Alba bakre polkatarakt og kan derfor ikke brukes i avl. I tillegg har jeg innsett at jobb, barn og hus krever sitt. Tiden strekker ikke til. I og med at Odd Erik også trener hund, kan det bli i meste laget hvis jeg også skal bruke all min tid på det. Jeg har ikke lyst til at barna skal vokse opp på en treningsbane, selv om det ikke er det verste som kan skje dem.


Når det er sagt, savner jeg miljøet, treningen, konkurranser, spenningen, oppturer, nedturer og alt som hører til. Jeg blir helt dårlig når jeg leser om gode resulteter fra trening og konkurranser. Jeg har så himla lyst å være med!! Jeg savner også spenningen med å vente på et valpekull, og gleden med å følge disse videre.


Jeg skal komme sterkere tilbake. :)


I går fikk jeg en gladmelding fra Janne som har deltatt på Norsk Rottweilerklubb sitt klubbmesterskap på Jarlsberg Travbane i Tønsberg. Hun og ASAP gikk til 185 poeng i LP1 og ble med dette klubbmestere. Gratulerer så mye Janne! Det er det første lydighetsstevene til ASAP, men det blir nok ikke det siste. Jeg gleder meg til å følge dere videre.På bildet er Frode Løken, Janne Lund og Tor Andre Breivikås


Mandag reiser Odd Erik og Pelle til Hovmoen Militærleir på Lillehammer for å delta på NM for narkotikahunder. Vi krysser fingrene for et godt resultat. Den 28 september -2 oktober er det VM i Mondioring for alle raser i Sveits. Her skal Odd Erik og Pelle delta i Mondioring 3. Denne ekvipasjen ligger ikke på latsiden for å si det sånn. Det er mulig jeg også tar meg en tur for å heie. Først må vi se om kabalen går opp her hjemme. Det hadde i hvert fall vært utrolig gøy å være der. Mine flotte svigerforeldre har tilbudt seg å passe barna, så får jeg se hva jeg gjør med Demi.


Resulteter vil bli oppdatert - Stay tuned - :D


Da er julen her igjen

Posted by Magneslia on 11 December, 2010 at 17:41 Comments comments ()

Snøen har lagt seg og skaper fin julestemning. Vi skal i år feire jul på Magnes Gård i Hedemark. Her får hundene løpe fritt og kose seg. Vi skal også ut å kjøre med hest og vogn, noe som spesielt ungene gleder seg til.Her har de laget pepperkakehus sammen med Bette.


I høst har Odd Erik og Pelle deltatt på NM for narkotikahunder hvor Pelle tok hjem 2 delseiere. Han ble "skogens konge" og fikk beste objektsøk. Plasseringen ble ikke den beste da han nullet på lagersøk, og mistet derfor masse poeng. Han kommer sterkere tilbake neste år.


Jeg har vært på Nordisk Vinnerutstilling med Alba og Demi. Det ble en hyggelig tur sammen med min venninne Heidi. Det har blitt en tradisjon at vi tar denne turen. Alba fikk rød sløyfe som jeg er veldig fornøyd med, da halvparten gikk ut med blå denne dagen.  Demi ble BIM veteran med CK. Dommeren ga henne en kjempekritikk og syntes at hun var i utmerket form. Moro!


Jeg må ærlig inrømme at det ikke blir mye trening om dagen. Alba er ivrig etter å jobbe, noe som gir meg veldig dårlig samvittighet. Jeg har faktisk vært inne på tanken om å sette henne ut til riktig person, en som har litt bedre tid til henne. Hun fortjener det, men det er et vannskelig valg da jeg er veldig glad i henne og tror hun kan nå langt med riktig trening..


Det er ikke mange fridager denne julen så vi får kose oss de dagene vi kan. Jeg vil i hvert fall ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt-år.

Lenge siden sist....

Posted by Magneslia on 25 July, 2010 at 11:31 Comments comments ()

Nå er det lenge siden det har blitt skrevet noe her. Hva har skjedd med oss i sommer da?


I slutten av mai var vi en uke i Allcudia på Mallorca sammen med Hege, Andrée og Pernille. Vi hadde flott vær og koste oss ved bassenget og på stranda.Dagen før vi reiste kom Odd Erik og Pelle hjem fra Tyskland med 2. plass fra VM i Mondioring for Belgiske Fårehunder. Vi må også gratulere Frida og Beist som ble verdens beste i Mondioring 2 og Therese og Indi som fikk en flott 9. plass. Dette til tross for at Indi bare hadde levert valpene noen uker i forveien. Det er helt utrolig at Norge og Sverige kan gjøre det så bra med tanke på tilgang på treningsbaner og figuranter. All ære til figurantene i vår klubb som gjør en fantastisk jobb.Team Norway, Odd Erik og Therese.


Odd Erik har denne sommeren vært instruktør på Østlies Hundesenter og på NBF sølenkurset. Vi har dessverre ikke hatt så mye ferie sammen da jeg har begynt i ny jobb. Det blir nok bedre til neste år.


Odd Erik hadde store planer om å melde på Demi til "The Challenge" i år, men vi har funnet ut at det tar for mye tid. Vi har 2 barn som også skal prioriteres. Det er også grunnen til at jeg ikke har fått trent så mye hund som ønskelig. Alba blir 1 år om noen dager, og jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har kommet lenger i treningen. Jeg bør kanskje satse på en ferdselsprøve snart og må nok sette av litt mer tid til trening av henne. Full jobb, hus, barn og hunder tar tid. Derfor skulle jeg ønske at dagene hadde flere timer, men dette gjelder nok ikke bare meg.


Vi har også vært i bryllupet til min fetter Richard og hans vakre brud Karoline. Det ble en hyggelig tur til Voss med hele familien (på min side). Odd Erik kom rett fra Sølen, så Pelle ble også med i bryllup.

Den 10-12 september er det VM i IPO for Rottweiler i Danmark og jeg regner med at vi tar turen ned for å heie på de norske deltakerene. Pelle har nå fått et godkjent Mondioring 3 stevne, og er klar for VM i Mondioring for alle raser i Rotterdam, Nederland den 30. september -2 oktober.


Til slutt vil jeg ønske dere alle en god sommer og håper på litt badevær snart. :)

Sn�, sn� og atter sn�

Posted by Magneslia on 2 March, 2010 at 8:44 Comments comments ()

Ja, det ser ut som det kan bli en lang vinter. Nå føler jeg at vi har fått nok snø. I tillegg er det innført ekstraordinær båndtvang, noe som gjør det vanskelig å trene hund. Gleder meg til varmere tider. Vi har bestilt oss sydentur i slutten av mai og det skal bli godt. Store og små gleder seg til sol og bading.


Alba vokser og gror. Hun har nå blitt 7 mnd. Her er noen nye bilder av henne tatt i dag:

Treningen går bra. Vi jobber fortsatt med kontakt og posisjon. I helgen hadde hun en biteøkt som jeg også er veldig fornøyd med. Demi er også i form om dagen. Jeg har ikke sett antydning til halting på lenge. Pelle er alltid i farta, han skal nå hardtrenes for å få en større utholdenhet på stevner. Et mondioring 3 stevne varer lenge og krever mye av en hund.


Det blir en stund til jeg kan konkurrere. For noen dager siden pusset jeg pokaler og mimret litt. Fy så mye støv det samler seg. Godt de ikke er så synlige i trappeoppgangen, men fine ble de:
Lørdag har Norsk Rottweilerklubb generalforsamling. Oppfordrer alle som har interesse for rasen om å delta. Til sommeren (10-17/7) arrangeres IPO Workshop for Rottweiler. Dette blir en spennende uke for hund og fører. Jeg håper jeg får vært med. Vi skal i bryllup den 17 juli, så jeg må i tilfelle reise hjem litt før. Odd Erik har også sagt ja til å være instruktør på Sølenkurset denne uken, men det hadde vært deilig med en ukes husmorferie hvis jeg får det til.

Godt nytt�r alle sammen

Posted by Magneslia on 7 January, 2010 at 9:01 Comments comments ()

Julen er over for denne gang og hverdagen har begynt. Alba har blitt 5 mnd. og er fortsatt ganske vill. Vi må trene på å møte folk og hunder uten alt for mye hopp og sprett. Skulle tro noen har satt en rakett i baken på henne.


I romjulen var vi på utstilling. Det gikk veldig bra. Alba vant klassen sin 4-6 mnd, men tapte for 6-9 mnd tispen. Demi fikk CK og ble beste veteran. Hun viste seg fra sin beste side i BIS Veteran ringen, men "miniatyrhund" dommeren så ikke en gang på henne.


Vi har kost oss veldig i julen til tross for kulden. Mye god mat legger et beskyttende spekklag som må bort før sommeren. Heldigvis går vi tur hver dag. 3. juledag var vi på tur med barn, hunder og hester.Det blir god trim for alle sammen. Vi har også vært å trent i låven, men det er i kaldeste laget. Gleder meg til å komme ordentlig i gang med Alba. Til nå har vi kun trent kontakt, sitt, dekk. Vi er i hvert fall i gang. Det blir litt enklere når snøen forsvinner.


Ønsker dere alle et godt og fremgangsrikt nytt år.

F�rjulstid

Posted by Magneslia on 15 December, 2009 at 17:04 Comments comments ()

Jeg er en dårlig blogger. Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Hva har skjedd i det siste da?


Jeg og Heidi har vært en tur på Norsk Vinnerutstilling i Lillestrøm. Vi hadde ingen hunder påmeldt, men Alba var med for miljøtrening. Jeg var spent på hvordan hun ville reagere på alle hundene, menneskene og bråket, men det gikk helt fint. Ingen problemer i det hele tatt. Det var en hyggelig tur hvor vi møtte mange kjente fjes.


I helgen har vi vært en gjeng på jul i Liseberg til ungenes store glede. Vi reiste nedover lørdagsmorgen og overnattet til søndag. Det ble en kjempekoselig tur til tross for at vi ikke var alene på Liseberg for å si det sånn. Bror og Åshild passet hundene, som fikk være med på kjøretur med hestene begge dagene. Vi kom hjem til hjemmelaget lasagne, og må takke så mye for hundepass og god mat.


I dag har jeg vært på en fin tur i skogen med nydelig vær. Kom veldig i julestemning. Her er noen bilder fra turen:

Rss_feed